Thursday, January 28, 2010

dia buat lagiii...

ketika otw balik dari mengambil rakan sekerja di LCCT tadi (lebih kurang 5.14pm), telefon berdering...

opis: boleh pegi tioman tak malam esok (jumaat malam)?

perrgghhh... panas hati betul aku mendengarnya. weekend kena kerja lagi. walaupun aku cakap xboleh tapi mesti ada opismate yang kene pegi jugak. sama jer, xkisah aku ke, orang lain ke, pokoknya - last minute plan, last minute bagitaw.

xleh pikir ke, weekend la orang nak rehat, ada janji ngan orang, atau ada hal lain. aku xkisah sangat nak keje tetiap ari (7 ari seminggu), tapi jangan la selalu sangat, n lagi satu jangan last minute bagitau. banyak mende aku plan awal.

dah xlarat orang maki, merajuk, marah, sindir, gelak, xpercaya, kutuk dan lain2 yang sewaktu dengannya sebab xtepati janji, kejap boleh kejap xboleh.

minggu depan nampak cam pegi langkawi + pulau perak. tu pon sampai ke weekend jugak. xtaw lagi saper la yang kena pegi. tapi memang siot la camni.

letih-penat-boring-kecewa kuasa lapan juta.

huwaaaaaaaaa...

2 comments:

miloais said...

arahan dari boss
kena lah ikut...

but then.... kalo ada meeting
why not nob bawakkan issue ni...
tentu akan ada penyelesaian dari pihak management

encikbeliau said...

yup... sebab kena ikut la buat rasa boring tu...
bukan xpernah utarakan kaksu... dah byk kali, kene pergi jugak. n kalau ada perubahan pun, sekejap jer.

ps: xjadi pegi tioman tu. tapi dah bwk baju semua dah dtg opis. siap dah kenselkan plan ngan org lain. cantett