Tuesday, January 12, 2010

boring + marah + bengang

boring betul la keje asik2 camni. semalam kata dah kensel utk ke langkawi + layang2 + erb west. hati dah gembira sebab boleh ke mukah. alih2 petang ni telefon, layang2 jadik. abis tu, camne ngan perasaan gembira aku nak ke mukah. buat aku marah n bengang betul la.

nak salahkan bos, xleh. bukan dia buat jadual. salahkan klien, diorang pun takat orang bawahan je. bahagian2 atasan ni yang buat kejap jadi kejap xjadi.

weekend pulak nak 'family day' la plak. plan arini. nak peginya sabtu. minggu depan ke layang2. abis tu, camne ngan aku? camne ngan plan2 aku buat? masa untuk diri aku sendiri? kalau aku dah ada janji ngan orang? ada ke orang kisah dengan menda2 camni?

teringat kata2 ex-rakan sekerja -"your poor planning is not my emergency".

bukan sekali mende2 camni jadik, tapi dah berkali-kali-kali-kali. penat sangat2 dah. kalo rakan2 lain xterasa, aku mmg terasa. last2 yang kecewa tetap aku.

malas nak salahkan orang lain. salah aku jer la. aku salahkan diri sendiri utk dulu, kini dan masa akan datang, kalau mende2 camni berulang.

penat-boring-marah-bengang.

tapi siapalah aku.

sigh.

2 comments:

miloais said...

sabar nob....
akak bersimpati ngan masalah nob ni...
huk huk huk

asep said...

haih..cobaannnnn..